airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mandag d. 17.januar, 2022 afholdte medlemmer samt tilforordnede af Forfatningskommissionen et ordinært møde.

Grundet smittefare af Covid-19 deltog nogle online.
17. januar 2022
Ordinær møde

Til det ordinære møde blev bl. A. nye medlemmer af kommissionen udpeget og formelt budt velkommen; Mari Kleist fra Partii Naleraq blev udpeget medlem i formandskabet samt som medlem af arbejdsgruppen vedr. Udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål. Derudover er jurist Sara Paninnguaq Lundblad, blevet udpeget som tilforordnet i arbejdsgruppen vedr. Regeringsformer.

Til mødet drøftede man ligeledes også omkring emnet om levende samt ikke-levende ressourcer, da indholdet anses som et væsentligt punkt at nå til grunds for selve kommissionen.

Til det ordinære møde fremlagde den nye formand for Forfatningskommissionen Kuupik V. Kleist, planerne for arbejdet på kort og længere sigt.

Mødet blev afholdt af formanden for Forfatningskommissionen samt Forfatningskommissionens sekretariat.

    - “Jeg er glad og stolt over at jeg er blevet udpeget som formand, og jeg glæder mig til at arbejde med de store arbejdsopgaver som vi skal løfte sammen. Vi håber at vi kan nå at blive færdig med udkastet til en forfatning til det estimerede tid og det vil vi arbejde hårdt på at fuldføre,” siger Kuupik V. Kleist.

Det næste ordinære møde vil blive afholdt den 20. februar 2022.

Ordinær møde

Kontakt:
Fungerende sekretariatschef, Maliina Junge Jørgensen +299 580147
Informationschef, Pipaluk Egede Poulsen, +299 580148.