airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgeroplysning vægtes højt

Forfatningskommissionen afholdte 2.ordinær møde tirsdag den 22.februar 2022.
22. februar 2022
Ordinær møde

På mødet var den seneste Kommissorium et af emnerne til drøftelse. Det nye kommissorium som arbejdsgrupperne skal følge i deres arbejde blev revideret og afleveret af Naalakkersuisut den 3.september 2021 hvorpå borgerinddragelsesdelen er blevet fjernet af Naalakkersuisut. Dvs. at man ikke længere kan tage ud til kysten og afholde borgerinddragelse dels på baggrund af tidspres samt situationen mht. Covid-19.

I den nye Kommissorium står der bl.a at Naalakkersuisut vil påtage borgerinddragelsesdelen efter udkastet til Forfatning er blevet afleveret til december 2022.

“Selvom vi ikke kan rejse rundt i kysten, vægter vi på at lave borger oplysning ved at bruge sociale medier samt vores hjemmeside hvilket vi er i fuld gang med pt.”
Siger formand for Forfatningskommissionen Kuupik V. Kleist.

På mødet blev det også drøftet hvor langt de tre arbejdsgrupper er nået med deres udkast til Forfatning, og fordi afleveringsdatoen er nær blev det drøftet at man skal samle de tre arbejdsgruppers udkast og færdiggøre det samlet.

Mødet blev afholdt af formanden for Forfatningskommissionen samt Forfatningskommissionens sekretariat. Det tredje ordinære møde vil blive afholdt den 10.maj 2022.

Kontakt:
Fung.Sekretariatschef, Maliina Junge Jørgensen +299 580147
Informationschef, Pipaluk Egede Poulsen, +299 580148.